" Don't fence me in "

Of mensen met ADHD zonder hulp goed kunnen functioneren op hun werkplek hangt in grote mate af van de hoeveelheid aandacht in voorgaande levensfase is besteed aan ADHD en de ernst van ADHD.

Mensen met ADHD kunnen met goede ondersteuning, coaching en aanpassingen op de werkplek goed functioneren.
Helaas is de arbeidsmarkt niet of nauwelijks ingericht op de behoefte van mensen met ADHD terwijl mensen met ADHD een moreel recht hebben op een arbeidsplaats die aansluit bij hun mogelijkheden en interesses.

Bij re-integratie, arbeidstoeleiding en behoud van de werkplek komen enkele problemen kijken die mensen met ADHD en werkgevers vaak niet samen kunnen oplossen.
Hierbij kan ik ondersteuning bieden als jobcoach die zelf ADHD heeft en gespecialiseerd is in ADHD en dit kan coördineren met bijvoorbeeld UWV en de gemeente.
 
Tijdens het intake gesprek wil ik eerst de individuele coachvraag duidelijk krijgen waarna ik de competenties ga onderzoeken van de werknemer met betrekking tot arbeid.
We leggen samen een profiel aan met het doel om duidelijkheid te verschaffen waarin de volgende zaken naar boven komen:

- wensen, motieven en mogelijke perspectieven
- vaardigheden, kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen
- communicatiestijl en de manier van leren
- omgang met het persoonlijke en professionele netwerk
- sfeer, belastbaarheid en gevoeligheden

Mijn stijl van coachen is oplossingsgericht en ik bied begeleiding op maat bij het ontwikkelen van een duurzame relatie tussen jou en je werkgever.